dinsdag 8 november 2011

Diversiteit en gelijkwaardigheid

Vandaag laat ik een verhaal van Chris Den Daas zien. Binnen een paar minuten vertelt Chris over zijn beeldvorming van de Occupy beweging: hij spreekt o.a. over diversiteit en gelijkwaardigheid. Na het luisteren naar zijn verhaal ben ik mij opnieuw bewust geworden van de invloed van media op mijn beeldvorming: kranten en televisie laten slechts een deel van een verhaal zien. Eén foto en een paar woorden kunnen een beeld versterken of zelfs vervormen.

Sinds 15 oktober 2011 lever ik op eigen wijze een bijdrage aan meer menselijkheid via o.a. Occupy Together. Ik doe dit door o.a. menselijke verhalen te verspreiden.

Binnen de Occupy beweging ervaar ik een sfeer van diversiteit en gelijkwaardigheid:
ik voel mij daar uniek, gelijkwaardig en welkom.

Zoals ieder ander mens groeit de Occupy beweging met vallen en opstaan: het omgaan met diversiteit en gelijkwaardigheid is voor velen een uitdaging.
Indien we de combinatie van diversiteit en gelijkwaardigheid als kracht kunnen gebruiken, hoeft volgens mij niemand meer in onze samenleving tussen wal en schip te raken. Voor het ontwikkelen van deze kracht is in mijn beleving een nieuw perspectief nodig.
Durf jij buiten de bestaande kaders te treden voor een vernieuwde samenleving?


Video
NB: Ik heb ervoor gekozen om de opname niet te knippen, zodat de opgenomen boodschap puur blijft. Daarnaast streef ik niet naar perfectie, want ik geloof dat onze imperfectie ons mooi en menselijk maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten